Ipad PRO Produk Baru Apple

0

Bagi peminat Apple, syarikat terbabit sudah bersedia menjual tablet terbaru iaitu iPad Pro bersama aksesorinya di negara ini.

Ia termasuk Pencil dan Smart Keyboard. iPad Pro bersaiz 12.9 inci iaitu saiz paling besar setakat ini dikira mahu menggugat tablet Microsoft Surface.

ipad pro 2

iPad Pro mempunyai tahap kenipisan 6.9mm dengan resolusi skrin 2,732 x 2,048 piksel cukup besar untuk selesa melihat dua aplikasi sebelah-menyebelah.

Tablet ini seakan-akan laptop kerana saiz yang besar dengan set cip A9x yang kononnya akan melaksanakan 1.9 kali lebih pantas berbanding musuhnya di samping prestasi grafik 80 peratus lebih pantas berbanding PC mudah alih.

ipad pro 3

Berdasarkan jangka hayat bateri 10 jam, ia mempunyai dua aksesori tidak terjangka iaitu stylus (pengasasnya, Steve Jobs benci dengan perkataan ini) dikenali sebagai Pencil dan papan kekunci Smart Keyboard.

Apple Pencil khusus dibuat untuk iPad baru dan sesuai untuk menulis dan melukis pada deria responsif bagi tulisan mata pensel seperti tegak, senget dan condong.
Pencil menempatkan bateri sendiri dan anda boleh mengecasnya menggunakan penyesuai lightning dan memasangnya dalam iPad Pro.

ipad pro 4

Keupayaan untuk menyesuaikan ketebalan strok dengan menggunakan cahaya atau tekanan berat serta ketepatan yang tepat adalah dua cara Pencil untuk relevan pada masa sekarang.
Manakala papan kekunci pintar, kelihatan seperti saingan rapat untuk Microsoft Surface Pro 3 yang mempunyai fungsi sama.

Ia papan kekunci fizikal yang mempunyai magnet melekat pada tiga bulatan kecil di sisi iPad Pro yang dikenali sebagai penyambung Smart boleh membawa kuasa dan data.

ipad pro 5
ipad pro 6
ipad pro 7
– See more at: Harian Metro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.